ArtykułyWideoW PRL pili wszyscy, dzisiaj wielu nie zna tego smaku. Warto do niego wrócić, nie tylko przez sentymentPolska Rzeczpospolita Ludowa, kuchnia, zdrowy styl życiaNie włoski, a... czeski. O kotlecie rzymskim – serowym symbolu peerelowskiej rzeczywistościPolska Rzeczpospolita Ludowa, przepisyKogel-mogel wraca na salony. Kultowy deser z PRL w nowej wersji – wygląda jak z cukierni, smakuje jak dzieciństwokogel - mogel, przepisy, Polska Rzeczpospolita LudowaW PRL był kultowym napojem, później o nim zapomnieliśmy. Dzisiaj wraca jako modne superfoodkwas chlebowy, Polska Rzeczpospolita Ludowa, przepisyKto jeszcze pamięta święta w PRL? Karp w wannie, na choince bombki jak sople, muchomorki i śnieg z watyświęta, Polska Rzeczpospolita LudowaObowiązkowa wuzetka, krem (nie)sułtański i greccy bogowie w Hortexie. Czym osładzaliśmy sobie PRL?Polska Rzeczpospolita Ludowa, przepisy, deseryTego nie mogło zabraknąć u prawdziwej elegantki. Kultowe kosmetyki czasów minionychkosmetyki, Polska Rzeczpospolita LudowaMarcepan z fasoli i schabowe bez schabu, czyli o kuchni "kombinowanej" w PRL-udania z prl, Polska Rzeczpospolita LudowaPowstała książka o branży gastronomicznej w czasach PRL-u. Wojciech Przylipiak odsłania kulisy tych czasów Polska Rzeczpospolita LudowaPozostałe tagiABCDEFGHIJKLMNOPRSTUVWZ
W PRL pili wszyscy, dzisiaj wielu nie zna tego smaku. Warto do niego wrócić, nie tylko przez sentyment
Kogel-mogel wraca na salony. Kultowy deser z PRL w nowej wersji – wygląda jak z cukierni, smakuje jak dzieciństwo
Kto jeszcze pamięta święta w PRL? Karp w wannie, na choince bombki jak sople, muchomorki i śnieg z waty
Powstała książka o branży gastronomicznej w czasach PRL-u. Wojciech Przylipiak odsłania kulisy tych czasów