ArtykułyWideoNajzdrowsza zupa PRL wraca do łask. Pomaga zachować szczupłą sylwetkę, a na jelita działa jak balsamzupa, krupnik, Polska Rzeczpospolita LudowaW PRL pili wszyscy, dzisiaj wielu nie zna tego smaku. Warto do niego wrócić, nie tylko przez sentymentPolska Rzeczpospolita Ludowa, kuchnia, zdrowy styl życiaNie włoski, a... czeski. O kotlecie rzymskim – serowym symbolu peerelowskiej rzeczywistościPolska Rzeczpospolita Ludowa, przepisyKogel-mogel wraca na salony. Kultowy deser z PRL w nowej wersji – wygląda jak z cukierni, smakuje jak dzieciństwokogel - mogel, przepisy, Polska Rzeczpospolita LudowaW PRL był kultowym napojem, później o nim zapomnieliśmy. Dzisiaj wraca jako modne superfoodkwas chlebowy, Polska Rzeczpospolita Ludowa, przepisyKto jeszcze pamięta święta w PRL? Karp w wannie, na choince bombki jak sople, muchomorki i śnieg z watyświęta, Polska Rzeczpospolita LudowaObowiązkowa wuzetka, krem (nie)sułtański i greccy bogowie w Hortexie. Czym osładzaliśmy sobie PRL?Polska Rzeczpospolita Ludowa, przepisy, deseryTego nie mogło zabraknąć u prawdziwej elegantki. Kultowe kosmetyki czasów minionychkosmetyki, Polska Rzeczpospolita LudowaMarcepan z fasoli i schabowe bez schabu, czyli o kuchni "kombinowanej" w PRL-udania z prl, Polska Rzeczpospolita LudowaPowstała książka o branży gastronomicznej w czasach PRL-u. Wojciech Przylipiak odsłania kulisy tych czasów Polska Rzeczpospolita LudowaPozostałe tagiABCDEFGHIJKLMNOPRSTUVWZ
W PRL pili wszyscy, dzisiaj wielu nie zna tego smaku. Warto do niego wrócić, nie tylko przez sentyment
Kogel-mogel wraca na salony. Kultowy deser z PRL w nowej wersji – wygląda jak z cukierni, smakuje jak dzieciństwo
Kto jeszcze pamięta święta w PRL? Karp w wannie, na choince bombki jak sople, muchomorki i śnieg z waty
Powstała książka o branży gastronomicznej w czasach PRL-u. Wojciech Przylipiak odsłania kulisy tych czasów