ArtykułyDeser jak z najlepszej paryskiej cukierni. Ptysie z kruszonką, waniliowym kremem patissiere i malinamiprzepisy, desery, Karolina Stolarska-BigosOd "ulipek z pianą" do peerelowskiego hitu, czyli zaskakująco długie dzieje rurek z krememrurki z kremem, deseryObowiązkowy w PRL, ale z dużo dłuższą tradycją. Prosty deser, który może konkurować z kultową panna cottąprzepisy, kuchnia polska, deseryObowiązkowa wuzetka, krem (nie)sułtański i greccy bogowie w Hortexie. Czym osładzaliśmy sobie PRL?Polska Rzeczpospolita Ludowa, przepisy, deseryPozostałe tagiABCDEFGHIJKLMNOPRSTUVWZ
Deser jak z najlepszej paryskiej cukierni. Ptysie z kruszonką, waniliowym kremem patissiere i malinami
Obowiązkowy w PRL, ale z dużo dłuższą tradycją. Prosty deser, który może konkurować z kultową panna cottą