Pomidorowa z makaronem czy z ryżem? Z tym dodatkiem lepiej służy zdrowiu i szczupłej sylwetce

Beata Łajca

Beata Łajca

Pomidorowa z makaronem czy z ryżem? Z czym jest najzdrowsza?
Pomidorowa z makaronem czy z ryżem? Z czym jest najzdrowsza?123RF/PICSEL

Pomidorowa z rosołu - poniedziałkowy klasyk i odwieczny spór

Pomidorowa z makaronem. Jak działa na organizm?

  • Kto nie powinien jeść pomidorowej z makaronem: osoby z insulinoopornością, cukrzycą, refluksem i wrażliwym żołądkiem. A także wszyscy ci, którzy woleliby uniknąć poobiedniej drzemki.

Pomidorowa z ryżem. Wartości zdrowotne

  • Kto powinien jeść pomidorową z ryżem: osoby z problemami trawiennymi, zaparciami czy wzdęciami. Powinna być też pierwszym wyborem w przypadku cukrzycy i insulinooporności. Jest lepsza dla sportowców, osób, które walczą z nadprogramowymi kilogramami lub pilnują lekkostrawnej diety. 

Najlepszy dodatek do pomidorowej. Będzie zdrowsza i mniej tucząca