Marynowane filety pachnące świętami i najprostszy na świecie tatar, czyli śledziowe rarytasy od Martina Gimeneza Castro

Beata Łajca

Beata Łajca

Marynowane śledzie
Marynowane śledzieEuzebiusz NiemiecAKPA

Przepis na tatar ze śledzia Martina Gimeneza Castro

  • 4 filety ze śledzia (solonego lub matias) 
  • 3 łyżki siekanego koperku
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki majonezu  
  • 2 ogórki kiszone  
  • marynowane grzybki
Tatar ze śledzia
Tatar ze śledziaEuzebiusz NiemiecAKPA

Marynowane śledzie z przepisu Martina Gimeneza Castro

  • 4 filety ze śledzia (solonego lub matias)  
  • 2 czerwone cebule
  • 50 g wędzonych śliwek  
  • 50 g żurawiny
  • 3 laski cynamonu  
  • 4 gwiazdki anyżu 
  • pół łyżki goździków
  • 1 l oleju rzepakowego