Domowe fish burgery z pastą jajeczną - szybkie, zdrowe i pełne smaku danie od Karoliny Stolarskiej-Bigos

Karolina Szydłak

Karolina Szydłak

Domowy burger
Domowy burger 123RF/PICSEL

Przepis na pożywne fish burgery z pastą jajeczną

  • 700 g fileta z dorsza lub łososia
  • 1 jajko
  • sól, pieprz do smaku
  • mała czerstwa bułka
  • 150 ml mleka do namoczenia bułki
  • bułka tarta do obtoczenia kotletów
  • 1 łyżeczka suszonego czosnku
  • 5 bułek do burgerów
  • sałata strzępiasta lub masłowa
  • zielony ogórek
  • 7 jajek ugotowanych na twardo
  • 2 dojrzałe awokado
  • szczypiorek
  • 1 łyżeczka jogurtu greckiego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej
  • 1 szalotka