Włoski deser z "orzechami szczęścia", czyli pistacjowe tiramisu z przepisu Ewy Wachowicz

Beata Łajca

Beata Łajca

Ewa Wachowicz
Ewa WachowiczAKPA

Pistacjowe tiramisu z przepisu Ewy Wachowicz

  • 600 g sera mascarpone
  • 4 żółtka  
  • 1-2 łyżki cukru  
  • 1 łyżka cukru waniliowego, lub cukru z prawdziwą wanilią
  • 3 łyżki pasty pistacjowej (nieduży słoiczek)
  • 1 szklanka mocnej kawy  
  • 1 kieliszek koniaku  
  • 2 opakowania biszkoptów włoskich podłużnych do tiramisu (powinny być 2 rzędy biszkoptów w opakowaniu)
  • 1 opakowanie ciasta kataifi (anielskie włosy)
  • ½ kostki masła  
  • 2-3 łyżki pasty pistacjowej   
  • 2 garści obranych orzechów pistacjowych  
  • karmel z cukru brązowego roztopionego na patelni   
  • 1/2 szklanki śmietanki 36% 
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?