​Gołąbek pieczony w garnku – tradycja w autorskim wydaniu Jurka Sobieniaka

Redakcja

Redakcja

​Gołąbek pieczony w garnku – tradycja w autorskim wydaniu Jurka Sobieniaka
​Gołąbek pieczony w garnku – tradycja w autorskim wydaniu Jurka SobieniakaJacek KurnikowskiAKPA

Gołąbek w garnku według Jurka Sobieniaka

  • 800 gramów mięsa mielonego z indyka 
  • 4 starte jabłka 
  • 4 starte ziemniaki 
  • 2 łyżki żelatyny 
  • 1 łyżka soli 
  • 1/2 łyżeczki pieprzu 
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego 
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry 
  • 1 główka kapusty włoskiej 
  • 100 gramów masła 
  • 200 gramów kwaśnej śmietany  
  • 50 gramów sosu sriracha