Sandacz pieczony po polsku – przepis na delikatną rybę z sosem chrzanowym i młodymi ziemniakami

Redakcja

Redakcja

Sandacz pieczony po polsku – przepis na delikatną rybę z sosem chrzanowym i młodymi ziemniakami
Sandacz pieczony po polsku – przepis na delikatną rybę z sosem chrzanowym i młodymi ziemniakami123RF/PICSEL

Przepis Mateusza Gesslera na sandacza pieczonego po polsku z sosem chrzanowym

  • 4 filety z sandacza (po około 160 g każdy) 
  • 50 g masła klarowanego 
  • Sól i pieprz do smaku 
  • Pergamin 
  • 260 g chrzan ze słoika 
  • 300 ml śmietany 30% 
  • 40 g koperek świeży, posiekany  
  • 4 jajka ugotowane, pokrojone w dużą kostkę 
  • 7 szt młodych ziemniaków, ugotowanych w mundurku 
  • Gałka muszkatołowa do smaku 
  • Sól, cukier i pieprz do smaku 
  • 250 g szpinaku baby 
  • 4 ząbki czosnku 
  • 30 g masła klarowanego 
  • Gałka muszkatołowa do smaku 
  • Sól i pieprz do smaku 
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?