"Malinowa rozkosz", czyli obłędnie pyszny deser walentynkowy według przepisu Jurka Sobieniaka

Karolina Szydłak

Karolina Szydłak

Malinowy deser
Malinowy deserAKPA

Składniki i sposób przygotowania malinowego deseru od Jurka Sobieniaka

  • 400g malin mrożonych
  • 400ml śmietanki 30%
  • 2 łyżki żelatyny
  • 100ml wody
  • 100g cukru pudru
  • 2 opakowania fix do bitej śmietany
  • 1 opakowanie 200g pianek Marshmallow
  • 200g jogurtu naturalnego
  • 150g mąki krupczatki
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cukru
  • 1 tabliczka białej czekolady
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?