Schab pieczony po polsku – przepis na soczyste mięso z sosem cydrowo-jabłkowym

Redakcja

Redakcja

Schab pieczony po polsku – przepis na soczyste mięso z sosem cydrowo-jabłkowym
Schab pieczony po polsku – przepis na soczyste mięso z sosem cydrowo-jabłkowym123RF/PICSEL

Przepis Mateusza Gesslera na schab pieczony po polsku z sosem cydrowo-jabłkowym

  • 1,2 kg schabu
  • Ziele angielskie, liść laurowy, goździki, cynamon, anyż, majeranek 
  • 40 gramów soli  
  • 1 litr wody
  • 1,2 kg schabu z solanki 
  • 4 szt. ząbki czosnku 
  • Majeranek suszony 
  • Masło klarowane  
  • Olej 
  • 2 szt jabłek szara reneta  
  • 150 ml cydru  
  • 150 ml soku z jabłek  
  • 2 gałązki estragonu świeżego  
  • 125 g zimnego masła 82%
  • Sól, pieprz, majeranek, miód, cytryna, papryka ostra 
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?