Skuś się na bieszczadzki przysmak. Fuczki, czyli chrupiące i pyszne placki z kiszonej kapusty

Karolina Szydłak

Karolina Szydłak

Bieszczadzkie fuczki
Bieszczadzkie fuczki 123RF/PICSEL

Idealne na szybki obiad lub kolację. Skuś się na bieszczadzkie fuczki

Chrupiące fuczki
Chrupiące fuczki 123RF/PICSEL
  • 450 g kiszonej kapusty
  • niecałe półtorej szklanki mąki pszennej
  • szklanka mleka
  • 2  świeże jajka
  • 4 łyżki klarowanego masła
  • 1,5 łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego 
  • sól i pieprz
  • majeranek lub cząber do smaku 
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego  
  • 3 ząbki czosnku (wyciśnięte przez praskę)
  • 1 łyżka majonezu
  • odrobina soli i pieprzu
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?