Tego smaku nie zapomnisz! Delikatna ryba na sposób koreański w duecie z ryżem jaśminowym

Beata Maj

Beata Maj

Przepis na okonia na sposób koreański
Przepis na okonia na sposób koreański123RF/PICSEL

Okoń morski w kuchni. Delikatna ryba o subtelnym smaku. Prawdziwy rarytas!

Okoń morski na sposób koreański według przepisu Martina Castro

  • Labraks - 2 filety  
  • 300 ml maślanki 
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej 
  • sól 
  • pieprz 
  • 100 g mąki pszennej 
  • 100 g skrobi ziemniaczanej 
  • 1 łyżka pasty gochujang 
  • 4 łyżki jasnego sosu sojowego 
  • 2 łyżki miodu 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 1 łyżka posiekanego imbiru 
  • 2 łyżki wody 
  • 1 łyżka prażonego czarnego sezamu 
  • 1 łyżka prażonego białego sezamu 
  • 2 szt cebuli dymki 
  • 200 g ryż jaśminowego 
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?