Pieczony łosoś z masłem daktylowo-orzechowym i pieprzem oraz karmelizowanymi orzechami

Beata Maj

Beata Maj

Jurek Sobieniak
Jurek SobieniakJacek KurnikowskiAKPA

Łosoś z masłem daktylowo - orzechowym z pieprzem i karmelizowanymi orzechami - przepis Jurka Sobieniaka z "halo tu polsat"

  • 1 filet łososia w trymie D 
  • Daktyle 200g 
  • Woda 300g 
  • Masło 200g 
  • Masło orzechowe 50g 
  • 1 łyżka soli 
  • 1 łyżeczka kolendry mielonej 
  • 2 pomarańcze 
  • Świeży tymianek
  • 300g orzechów włoskich 
  • 300g cukru brązowego 
  • 300ml wody
  • 1 łyżka młotkowanego pieprzu