Ratatouille Mateusza Gesslera – sprawdzony przepis na klasyczne danie z Prowansji

Redakcja

Redakcja

Ratatouille
Ratatouille123RF/PICSEL

Przepis Mateusza Gesllera na ratatouille - tylko w "halo tu polsat"

  • świeża - 10 g 
  • czerwona cebula - 150 g 
  • cukinia - 1 mała sztuka
  • pomidor świeży - 2 szt
  • bakłażan - 1 sztuka
  • duże ząbki czosnku - 4-5 sztuk
  • oliwa - 80 ml
  • papryczka chilli - 1 sztuka
  • passata pomidorowa - 350 gramów
  • zioła prowansalskie - do smaku
  • bakłażan - 250 g
  • kolorowe papryki - 300 g 
  • liście natki pietruszki - 15 g
  • białe wino - 100 ml
  • sól, pieprz, cukier - do smaku
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?