Łososiowy stek – z orzo i sałatką z mikroliści. Autorska interpretacja Mateusza Gesslera

Redakcja

Redakcja

Aktualizacja
Mateusz Gessler w "halo tu polsat" przygotował łososia z autorskiego przepisu
Mateusz Gessler w "halo tu polsat" przygotował łososia z autorskiego przepisuAKPA

Stek z łososia według Mateusza Gesslera

  • 500 gramów łososia ze skórą (pokrojonego na steki)
  • 1 cytryna (skórka i sok)
  • 1 limonka (skórka i sok)
  • sól, pieprz do smaku
  • 75 gramów szpinaku baby
  • 40 gramów rukoli
  • 40 gramów roszponki
  • 100 gramów mikrolistków (rzodkiewki, groszku, amarantusa, musztardowca)
  • 100 gramów pomidorków cherry
  • 1 szalotka (pokrojona w piórka)
  • 1 opakowanie makaronu orzo
  • 1/2 łyżeczki musztardy Dijon
  • 80 mililitrów oliwy extra vergine
  • 100 mililitrów soku pomarańczowego
  • 1 łyżeczka octu winnego czerwonego
  • miód do smaku
  • zioła prowansalskie do smaku
  • jadalne kwiaty do dekoracji