Gołąbki bez kapusty, bez mięsa i bez ryżu, ale pełne smaku. Przepis szefa Martina przebija wszystkie inne

Beata Łajca

Beata Łajca

gołąbki z jarmużu z przepisu Martina Gimeneza Castro
gołąbki z jarmużu z przepisu Martina Gimeneza Castro123RF/PICSEL

Gołąbki z makrelą, wędzonym twarożkiem i kaszą gryczaną w sosie kurkowym

  • 1 makrela wędzona 
  • 200 g jarmużu toskańskiego 
  • 100 g kaszy gryczanej 
  • 1 ząbek czosnku 
  • 1 biała cebula 
  • 2 łyżki wędzonego twarożku  
  • 200 g świeżych kurek 
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego 
  • 2 łyżki posiekanego koperku 
  • 250 ml śmietanki 30% 
  • 2 łyżki masła 
  • lód do schłodzenia jarmużu