Cynamonowe naleśniki "szarlotka" od Debory Suliborskiej

Karolina Szydłak

Karolina Szydłak

Naleśniki, które smakują jak niego w gębie
Naleśniki, które smakują jak niego w gębie 123RF/PICSEL

Rozgrzewające, pysze i szybkie w przygotowaniu - skuś się na naleśniki od Debory Suliborskiej

  • 2 duże jaja
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka wody
  • 80 g roztopionego masła
  • 100 g cukru brązowego
  • 1 łyżka cynamonu
  • sól do smaku
  • 6-7 jabłek szara reneta
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 120 g cukru brązowego
  • sok z 1/2 cytryny
  • skórka z 1 cytryny
  • 20 g masła
  • 150 g cukru
  • 80 g masła
  • 80 ml śmietanki
  • szczypta soli
  • cukier puder do posypania