Tradycja na talerzu: lekkostrawna galareta z indyka w nowoczesnym wydaniu

Karolina Szydłak

Karolina Szydłak

Aktualizacja
Galaretka mięsna z dodatkiem warzyw – klasyczna polska potrawa na zimno
Galaretka mięsna z dodatkiem warzyw – klasyczna polska potrawa na zimno123RF/PICSEL

Galareta - proste i sprawdzone smaki z PRL-u

Domowa galareta z mięsem - klasyczny polski przysmak.
Domowa galareta z mięsem - klasyczny polski przysmak.123RF/PICSEL

Dlaczego warto jeść galaretę z indyka? Działanie zdrowotne i korzyści

Przepis, który robi furorę. Pyszna i lekkostrawna galareta z mięsem z indyka

  • 1 szyja indycza (ok. 500-600 g)
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/4 selera
  • 1 biała cebula
  • 3 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka soli
  • pieprz do smaku
  • żelatyna
  • ocet