Co zamiast kotletów? Spróbuj mięsnego strudla z ciasta filo. Z pomidorami i mozzarellą

Beata Maj

Beata Maj

Strudel z mięsem mielonym i mozzarellą
Strudel z mięsem mielonym i mozzarelląJacek KurnikowskiAKPA

Strudel mięsny z ciasta filo z pomidorami i mozarellą

  • 4 płaty ciasta filo 
  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego z łopatki 
  • 100 g koncentratu pomidorowego 
  • 2 łyżki stołowe żelatyny 
  • 1 łyżeczka soli 
  • 1/2 łyżeczki tymianku 
  • 1/2 łyżeczki pieprzu 
  • 1 czerwona cebula 
  • 200 g mozzarelli 
  • papier pergaminowy 
  • 1 łyżka papryki słodkiej 
  • 1 łyżka oleju 
  • 150 g ulubionego keczupu 
  • 200g kwaśnej śmietany 
  • 2 pomidory malinowe 
  • 1 doniczka bazylii