Upiecz sobie... jesień, czyli podwójnie dyniowe muffinki z kremem idealnym

Kamil Olek

Kamil Olek

Muffinki dyniowe z dyniowym kremem
Muffinki dyniowe z dyniowym krememEuzebiusz NiemiecAKPA

Dyniowe muffinki z maślano-dyniowym kremem

  • 1 mała dynia hokkaido 
  • 290 gramów mąki pszennej 
  • 170 gramów cukru trzcinowego 
  • 7 gramów proszku do pieczenia 
  • 4 gramy sody oczyszczonej 
  • 10 gramów kakao 
  • 2 gramy cynamonu 
  • 50 gramów orzechów laskowych 
  • szczypta soli 
  • 2 jajka 
  • 170 mililitrów wody 
  • 70 gramów oleju roślinnego 
  • 400 gramów miękkiego masła 
  • 400 gramów cukru pudru 
  • 100 gramów dyniowego purée 
  • szczypta cynamonu 
  • orzechy laskowe