Autorski przepis Mateusza Gesslera na węgierskie leczo. Z boczkiem, kiełbasą i kolorową papryką

Redakcja

Redakcja

Leczo węgierskie
Leczo węgierskie123RF/PICSEL

Przepis Mateusza Gesslera na leczo węgierskie z boczkiem i kiełbasą - tylko w "halo tu polsat"

  • 500 kg papryki (czerwonej, żółtej i zielonej)
  • 1 duża cebula
  • 60 g boczku wędzonego, pokrojonego w kostkę
  • 60 g smalcu
  • 450 g podsuszanej paprykowej kiełbasy
  • 2-3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
  • 1 duża puszka pomidorów krojonych w puszce
  • 1-2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki 
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól i pieprz do smaku
  • liście laurowe i ziele angielskie 
  • 200 ml bulionu warzywnego (opcjonalnie)
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?