To nie jest zwykła zupa rybna. Dodatki zmieniają wszystko

Beata Łajca

Beata Łajca

Zupa z dynią i rybnymi pulpecikami Martina Gimeneza Castro
Zupa z dynią i rybnymi pulpecikami Martina Gimeneza CastroAKPA

Jesienna zupa rybna z dynią, jarmużem, mlekiem kokosowym i pulpecikami

  • 3 dorady 
  • 1 dynia hokkaido 
  • 2 marchewki 
  • 1 seler 
  • 1 pietruszka 
  • 5 liści laurowych 
  • ziele angielskie 
  • 200g jarmużu toskańskiego 
  • 1 litr mleka kokosowego 
  • kawałek imbiru 
  • 100g koperku 
  • 2 białe cebule 
  • 1 łyżka mąki pszennej 
  •  2 ząbki czosnku 
Zupa rybna Martina już gotowa. Teraz pora na pstrągahalo tu polsat