Pokochasz to danie zwłaszcza jesienią! Poznaj Locro czyli gęsty, dyniowy gulasz

Karolina Szydłak

Karolina Szydłak

Argentyńskie locro
Argentyńskie locro123RF/PICSEL

Argentyna w Polsce czyli pożywne i aromatyczne Locro

Składniki potrzebne do przygotowania tradycyjnego Locro

  • 200 g ciecierzycy  
  • 200 g grochu  
  • 300 g boczku wędzonego w kawałku 
  • 1 chorizo pikantne  
  • 2 nóżki wieprzowe  
  • 500 g szpondra wołowego 
  • 1 dynia  
  • 3 ząbki czosnku 
  • 1 biała cebula 
  • 5 liści laurowych 
  • 1 łyżka słodkiej papryki 
  • 1 łyżka kminku rzymskiego 
  • 1 kostka smalcu 

Jak przygotować Locro, czyli tradycyjną argentyńską zupę?