Kulinarna podróż po francuskich smakach, czyli kremowy pasztet z indyczej wątróbki

Karolina Szydłak

Karolina Szydłak

pasztet z przepisu Jurka Sobieniaka
pasztet z przepisu Jurka SobieniakaAKPA

Elegancki pasztet, który zrobi wrażenie na każdym przyjęciu

Składniki potrzebne do przygotowania pasztetu z indyczej wątróbki

  • 1 kg wątróbki z indyka 
  • 400 g masła 
  • 150 ml śmietanki 30% 
  • 1 łyżka soli stołowej 
  • 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu 
  • składniki do konfitury: 200 g czerwonych borówek, 50 g orzechów włoskich, 100 g cukru muscovado
  • składniki opcjonalne do pasztetu: 200 g wątróbki drobiowej,  1 kawałek wątroby wieprzowej, 1 kawałek wątroby wołowej

Sposób przygotowania pasztetu według przepisu Jurka Sobianiaka

Jesienna uczta z mięsem w roli głównej halo tu polsat
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?