Zielone naleśniki od Debory Suliborskiej - wytrawna uczta w domowym wydaniu

Karolina Szydłak

Karolina Szydłak

Zielone naleśniki z pistacjami i mortadellą
Zielone naleśniki z pistacjami i mortadellą 123RF/PICSEL

Zielone naleśniki z pistacjami, mortadellą i straciatellą - wytrawna uczta lub szybki lunch

  • 2 duże jaja
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka wody
  • 80 g roztopionego masła
  • 150 g świeżego szpinaku
  • sól do smaku
  • włoska mortadella pokrojona w paski
  • ser straciatella (lub środek buratty)
  • garść rukoli
  • 200 g pistacji
  • 3 garście liści bazylii
  • 120 g startego parmezanu
  • 80 ml oliwy z oliwek
  • sól do smaku
  • sos balsamiczny do polania
  • prażone pistacje do posypania
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?