Włoska klasyka w lekkim wydaniu. Pyszna pasta fresca ze szpinakiem i pomidorkami cherry

Redakcja

Redakcja

Katarzyna Kalicińska i Makary Janowski
Katarzyna Kalicińska i Makary JanowskiAKPA

Składniki i sposób przygotowania dania

  • 1 kg mąki
  • 6-8 jaj (w zależności od wielkości)
  • sól himalajska 
  • mrożone liście szpinaku (rozmrozić, odcedzić wodę i zmiksować)
  • semolina do podsypania
  • 2 sztuki cebulki szalotki
  • 3 ząbki czosnku 
  • 300 g pomidorków cherry 
  • 150 gram świeżego szpinaku baby
  • 100 g grana padano 
  • 50 ml oliwy 
  • natka pietruszki
  • czarny pieprz mielony
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?