Wiosenne leczo Mateusza Gesslera. Eksplozja smaku na jednym talerzu

Redakcja

Redakcja

Lecho z warzywami sezonowymi
Lecho z warzywami sezonowymi123RF/PICSEL

Przepis Mateusza Gesslera na leczo z warzywami sezonowymi - tylko w "halo tu polsat"

  • 500 g piersi z kurczaka
  • 200 g zielonego bobu, obranego
  • 200 g zielonych szparagów, pozbawionych końcówek i pokrojonych na kawałki
  • 150 g fasolki szparagowej, obranej i pokrojonej na kawałki
  • 300 g ziemniaków ratte, umytych i pokrojonych w kostkę
  • rozmaryn 
  • bazylia 
  • 2 papryki (czerwona i żółta), pokrojone w kostkę
  • 5 pomidorów malinowych
  • 1 duża cebula, posiekana
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka świeżego lubczyku
  • 1 łyżka curry w proszku 
  • 1 łyżka papryki mielonej ostrej 
  • sól i pieprz do smaku
  • 300 ml bulionu warzywnego (opcjonalnie)
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?