Smażone pierogi z kaszą, kapustą i kiełbasą - jesienny hit od Karoliny Stolarskiej-Bigos

Karolina Szydłak

Karolina Szydłak

Smażone pierogi z kaszą, kapustą i kiełbasą - jesienny hit od Karoliny Stolarskiej-Bigos
Smażone pierogi z kaszą, kapustą i kiełbasą - jesienny hit od Karoliny Stolarskiej-Bigos AKPA

Dlaczego warto spróbować smażonych pierogów z kaszą, kapustą i Kaziukiem?

  • 420 ml wrzątku
  • 750 g mąki tortowej
  • łyżeczka soli
  • 130 g miękkiego masła
  • 100 g kaszy jęczmiennej
  • 300 g drobno pokrojonej kiełbasy
  • 200 g kapusty kiszonej
  • duża cebula
  • pieprz
  • 2 cebule
  • około 10 mini kiełbasek 
  • posiekana natka pietruszki
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?