Smaki jesieni: dyniowe risotto z mięsno-ziołowymi klopsikami

Redakcja

Redakcja

Kremowe risotto dyniowe z klopsikami – prosty przepis, który zachwyca
Kremowe risotto dyniowe z klopsikami – prosty przepis, który zachwyca123RF/PICSEL

Przepis na risotto dyniowe z klopsikami

  • 300 g dyni (piżmowej lub hokkaido)
  • 200 g ryżu arborio
  • 1 szalotka
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 ml białego, półwytrawnego wina
  • 700-800 ml bulionu kolagenowego z indyka
  • 2 łyżki masła
  • 60 g parmezanu
  • sól, pieprz
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • szczypta tymianku
  • klopsiki z wieprzowiny i wołowiny 
  • natka pietruszki
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?