Między Lombardią a Podhalem, czyli polsko-włoskie risotto według Ewy Wachowicz

Redakcja

Redakcja

Risotto ze szparagami
Risotto ze szparagami123RF/PICSEL

Risotto z kurczakiem, szparagami i oscypkiem według Ewy Wachowicz

  • 1 szklanka ryżu arborio 
  • 4 podudzia z kurczaka (bez skóry i kości) 
  • 1 pęczek szparagów 
  • 1 litr bulionu drobiowego 
  • 2 czerwone cebule 
  • 3 ząbki czosnku 
  • 2 łyżki klarowanego masła 
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki 
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki 
  • 200 mililitrów białego wytrawnego wina 
  • 80 gramów oscypka 
  • sól 
  • natka pietruszki 
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?