Pikantna meksykańska fiesta według Mateusza Gesslera. Mini tacos z chilli – bez mięsa, ale z habanero

Beata Łajca

Beata Łajca

Mateusz Gessler
Mateusz GesslerJacek KurnikowskiAKPA

Mini tacos z chilli sin carne z przepisu Mateusza Gesslera

  • 12 sztuk mini tacos
  • 400 g pomidorów pelati
  • 1 gałązka selera naciowego
  • 1 mała puszka czerwonej fasoli
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • biała cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • kumin
  • słodka papryka
  • około 1/10 świeżego habanero
  • odrobina chipotle do smaku
  • kakao
  • 100 ml masła klarowanego
  • sól, cukier, pieprz
  • kwaśna śmietana
  • słoiczek japaleno
  • pęczek kolendry
  • limonka
  • sałata lodowa
  • ser cheddar
  • mozzarella