Chińskie "pampuchy" z kaczką... bez kaczki, czyli wegetariańska Azja Mateusza Gesslera

Kamil Olek

Kamil Olek

Katarzyna Cichopek i Mateusz Gessler
Katarzyna Cichopek i Mateusz GesslerJacek KurnikowskiAKPA

Bułeczki bao z sojową "kaczką", sosem hoisin i azjatycką sałatką

  • 300 gramów granulatu sojowego lub seitanu
  • 100 mililitrów masła klarowanego
  • 20-30 gramów przyprawy do pieczonej kaczki
  • sos sojowy
  • shichimi togarashi
  • ser w plastrach
  • 1 słoik sosu hoisin
  • 1 słoik powideł śliwkowych
  • sok pomarańczowy
  • 1 marchewka
  • 1 dymka
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 1 czerwona papryka
  • pak choi
  • 60 gramów imbiru marynowanego
  • sos sojowy
  • olej sezamowy
  • sok z limonki
  • 12 sztuk bułeczek bao
  • 1 biała rzepa
  • 20 gramów liści kolendry
  • prażone orzeszki ziemne
  • 2 papryczki chili