Mateusz Gessler poleca: carpaccio z buraka z karmelizowanymi orzechami pecan

Redakcja

Redakcja

Maciej Kurzajewski, Katarzyna Cichopek i Mateusz Gessler
Maciej Kurzajewski, Katarzyna Cichopek i Mateusz GesslerAKPA

Przepis na carpaccio z buraka z karmelizowanymi orzechami pecan

  • burak gotowany lub pieczony - 3 szt
  • ser blue - 1 szt
  • orzechy pekan - 30 g
  • cukier - do karmelu
  • mikrolistki, botwinka - 40 g
  • kwiaty jadalne - 10 g
  • majonez - 100 g
  • bazylia świeża - 1/2 pęczka
  • pomelo - 1/2 szt
  • granat - 1/6 szt
  • cykoria - 1 szt
  • musztarda Dijon - do smaku
  • oliwa z oliwek - 30 g
  • miód - do smaku
  • czosnek - 1 szt
  • sok jabłkowy - 60 ml
  • świeży tymianek - do smaku
  • ocet jabłkowy sól, pieprz - do smaku