Lekkie i chrupiące placki z bakłażana. Przepis na smakowitą kolację lub szybką przekąskę

Karolina Szydłak

Karolina Szydłak

Pyszne placki z bakłażana - smakują jak niebo w gębie
Pyszne placki z bakłażana - smakują jak niebo w gębie 123RF/PICSEL

Obłędnie smaczne placki z bakłażana - pożywne i szybkie w przygotowaniu

Chrupiące placki z bakłażana - idealne jako przekąska lub szybka kolacja
Chrupiące placki z bakłażana - idealne jako przekąska lub szybka kolacja 123RF/PICSEL
  • 1 duży bakłażan
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku 
  • ćwiartka małej czerwonej cebuli (posiekana drobno)
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki lub koperku (można pominąć)
  • opcjonalnie: 50 g startego sera (feta lub np. parmezan)
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz do smaku
Lepsze i zdrowsze niż placki ziemniaczane. Skuś się na placuszki z bakłażana
Lepsze i zdrowsze niż placki ziemniaczane. Skuś się na placuszki z bakłażana 123RF/PICSEL