Japońskie naleśniki podbijają Polskę. Puszyste jak chmurka i zrobisz je łatwo w domu

Karolina Szydłak

Karolina Szydłak

Aktualizacja
Japońskie naleśniki podbijają Polskę - przygotujesz je w 10 minut
Japońskie naleśniki podbijają Polskę - przygotujesz je w 10 minut 123RF/PICSEL

Prosto z Japonii - puszyste jak chmurka naleśniki, które zrobisz łatwo w domu

Skuś się na japońskie naleśniki - przygotujesz je łatwo w domu
Skuś się na japońskie naleśniki - przygotujesz je łatwo w domu 123RF/PICSEL
Japońskie naleśniki są pyszne i bardzo mięciutkie
Japońskie naleśniki są pyszne i bardzo mięciutkie123RF/PICSEL
  • 2 jajka (z lodówki)
  • 2 łyżki mleka (z lodówki)
  • 1 łyżka cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki mąki 450 lub 500
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
  • ulubione dodatki: syrop klonowy, owoce, bita śmietana