Idealne pierogi na święta - sprawdzony przepis Pauliny Nawrockiej-Olejniczak

Karolina Szydłak

Karolina Szydłak

Najlepsze pierogi na święta
Najlepsze pierogi na święta 123RF/PICSEL

Jak przygotować idealne pierogi na święta?

Przepis na pierogi od Pauliny Nawrockiej-Olejniczak

  • 0,5 kg mąki pszennej (typ 500)
  • szklanka (250 ml) gorącej wody
  • 2 żółtka
  • 50 ml oleju lub 50 g masła
  • sól
  • 50 g suszonych grzybów (prawdziwki, podgrzybki)
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz, pieprz ziołowy
  • 0,5 kg kapusty kiszonej
  • 25 g suszonych grzybów (prawdziwki, podgrzybki)
  • 3 cebule
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki oleju
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • sól, cukier, pieprz, pieprz ziołowy, ew. majeranek
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?