Idealne danie na jesień - aromatyczny krem z białych warzyw z gruszką

Karolina Szydłak

Karolina Szydłak

Rozgrzewający krem z białych warzyw
Rozgrzewający krem z białych warzyw 123RF/PICSEL

Rozgrzewający krem z białych warzyw z gruszką - przepis Karoliny Bigos

  • mały kalafior
  • 4 ziemniaki
  • 2 pietruszki
  • 3 słodkie gruszki
  • por
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • ok. 1 l wody lub bulionu
  • gałka muszkatołowa
  • 100 ml śmietanki 30%
  • 100 g surowego wędzonego boczku (cienkie plastry)
  • kiełki
  • oliwa truflowa
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?