Wrap z antrykotowym chilli con carne, czyli Tex-Mex w interpretacji Mateusza Gesslera

Redakcja

Redakcja

Wrapy
WrapyAI-generatedhalo tu polsat

Tortilla z chili con carne i warzywami według Mateusza Gesslera

  • 400 gramów antrykotu mielonego 
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • kawałek świeżego imbiru
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka suszonego czosnku
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz
  • kilka gałązek świeżego rozmarynu
  • 200 gramów pomidorów pelati
  • 1 puszka kukurydzy
  • 8 plastrów sera cheddar
  • 1/2 główki sałaty lodowej
  • 1 czerwona papryka
  • 1 ogórek
  • 8 tortilli pszennych
  • 1 łyżka klarowanego masła
  • 8 plastrów wędzonego parzonego boczku