Farmerska lepsza niż pasterska? Zapiekanka ziemniaczana według Jurka Sobieniaka

Kamil Olek

Kamil Olek

Paulina Sykut-Jeżyna, Krzysztof Ibisz i Jurek Sobieniak
Paulina Sykut-Jeżyna, Krzysztof Ibisz i Jurek SobieniakEuzebiusz NiemiecAKPA

Zapiekanka farmerska z mięsem, podgrzybkami, ziemniakami i cheddarem

  • 500 gramów mielonego mięsa wieprzowego
  • 500 gramów podgrzybków
  • 200 gramów cebuli
  • 50 mililitrów jasnego sosu sojowego
  • 100 gramów koncentratu pomidorowego 
  • 1 łyżka miodu 
  • 100 gramów masła 
  • 1/2 szklanki bułki tartej 
  • 500 gramów ugotowanych ziemniaków 
  • 200 gramów sera cheddar 
  • 100 gramów kwaśnej śmietany 
  • 1/2 łyżeczki kurkumy 
  • olej 
  • sól, pieprz