Smażone pierogi z kaszą, kapustą i kaziukiem

Materiał promocyjny

Pierogi można zjeść od razu po ugotowaniu albo podsmażyć na chrupko
Pierogi można zjeść od razu po ugotowaniu albo podsmażyć na chrupkomateriały promocyjne

Jakich składników potrzebujemy?

  • 750 g mąki tortowej
  • 420 ml wrzątku
  • 130 g miękkiego masła
  • 1 łyżeczka soli
  • 100 g kaszy jęczmiennej
  • 200 g kapusty kiszonej
  • 300 g kaziuka JBB Bałdyga (drobno pokrojonego lub startego)
  • 1 duża cebula
  • pieprz do smaku
  • 2 cebule
  • ok. 10 kiełbasek mini JBB Bałdyga
  • posiekana natka pietruszki

Jak przygotować pierogi?

Smażone pierogi z kaszą, kapustą i kaziukiemmateriały promocyjne
materiały promocyjne
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?