Burgery podwójnie buraczane – z camembertem i sosem miodowo-musztardowym. Przepis Karoliny Stolarskiej-Bigos

Redakcja

Redakcja

Burgery buraczane
Burgery buraczaneAI-generatedhalo tu polsat

Podwójnie buraczane burgery według Karoliny Stolarskiej-Bigos

  • 500 gramów mąki pszennej 
  • 25 gramów świeżych drożdży 
  • 2 jajka 
  • 80 gramów rozpuszczonego masła 
  • 1 łyżeczka soli 
  • 1 łyżeczka cukru 
  • 100 mililitrów soku z buraka 
  • 100 mililitrów mleka 
  • 3 łyżki sezamu 
  • 500 gramów mielonej wołowiny 
  • 300 gramów pieczonych lub gotowanych buraków  
  • 2 łyżeczki suszonego czosnku 
  • 2 łyżki sosu worcestershire 
  • 4 okrągłe camemberty 
  • kilka liści sałaty strzępiastej 
  • 2-3 ogórki konserwowe 
  • 1 czerwona cebula 
  • sól, pieprz 
  • 4 łyżki musztardy dijon 
  • 1 łyżka miodu 
  • 1 łyżka musztardy francuskiej 
  • 1 łyżeczka soku z cytryny 
  • 2 łyżki oliwy