Bez glutenu, bez mąki, ale za to pełna smaku. Pizza kalafiorowa z tuńczykiem według Ewy Olejniczak

Beata Łajca

Beata Łajca

Pizza kalafiorowa
Pizza kalafiorowaKamil OlekAKPA

Pizza kalafiorowa z tuńczykiem z przepisu Ewy Olejniczak

  • 2 kalafiory średniej wielkości
  • 6 jaj z wolnego wybiegu 
  • 100 g tartego sera Grana Padano
  • 5 g soli himalajskiej
  • 450 g pomidorów z puszki 
  • 2 g suszonego oregano 
  • 2 cebule szalotki 
  • 3 ząbki czosnku 
  • 10 ml oleju rzepakowego
  • świeża bazylia
  • 100 g czarnych oliwek bez pestek
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • 50 g rukoli 
  • 300 g steka z tuńczyka, albo kawałków tuńczyka w sosie własnym 
  • 2 kulki mozzarelli 
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?