Angielskie, chociaż po szkocku. Klasyka światowej kuchni w wydaniu Karoliny Stolarskiej-Bigos

Beata Łajca

Beata Łajca

W "halo tu polsat" Karolina Stolarska-Bigos przygotowała jajka po szkocku w nowej odsłonie
W "halo tu polsat" Karolina Stolarska-Bigos przygotowała jajka po szkocku w nowej odsłonieAKPA

Jajka po szkocku z bukietem warzyw według Karoliny Stolarskiej-Bigos

  • 10 jajek ugotowanych na półtwardo (około 6-7 minut) 
  • 600-700 g mięsa mielonego z szynki 
  • 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 
  • 2 surowe jajka 
  • sól, pieprz 
  • łyżeczka tymianku 
  • bułka tarta 
  • olej do spryskania  
  • 500 g dowolnych warzyw (np. ziemniaki, papryka, cukinia, marchewka) 
  • 4 łyżki chrzanu 
  • 5 łyżek jogurtu greckiego 
  • 2 łyżki majonezu 
  • łyżeczka soku z cytryny 
  • łyżeczka miodu 
  • sól, pieprz