​Gołąbki w wersji maxi, czyli włoska kapusta z mięsnym farszem. Przepis Karoliny Stolarskiej-Bigos

Redakcja

Redakcja

Faszerowana kapusta
Faszerowana kapustaAI-generatedhalo tu polsat

Faszerowana kapusta włoska w sosie pomidorowym

  • 1 główka kapusty włoskiej
  • 500 gramów mięsa mielonego z szynki
  • 2 białe kiełbasy
  • 100 gramów ryżu
  • 1 duża cebula
  • 2 marchewki
  • 1 por
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • sól, pieprz
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka cukru lub miodu
  • 100-200 mililitrów wody lub bulionu warzywnego
  • chili
  • sól, pieprz
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?