Nie próbowaliście jeszcze ozorków? Te otulone sosem chrzanowym są wyśmienite

Beata Maj

Beata Maj

Ozorki w sosie chrzanowym
Ozorki w sosie chrzanowym123RF/PICSEL

Przepis na wołowe ozorki w sosie chrzanowym. Palce lizać!

  • 2 ozorki wołowe 
  • 2 marchew 
  • 2 cebule  
  • 1 główka czosnku  
  • 1 seler  
  • 1 pietruszka  
  • 2 liście laurowe  
  • 5 kulek ziela angielskiego  
  • kilka gałązek tymianku  
  • sól  
  • 160 g mąki pszennej  
  • 20g skrobi kukurydzianej  
  • 100 g lodowatej wody  
  • 10g wódki
  • 1 jajko   
  • 450 g śmietany gęstej 18%  
  • 150 g chrzan tarty (może być ze słoiczka) 
  • Pół cytryny
  • odrobina cukru  
  • sól
  • pieprz 
Ozorki wołowe w nowym wydaniu. Tylko sos chrzanowy jak u babci halo tu polsat
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?