​Po hiszpańsku, ale nie do końca. Chorizo z łososia na soczewicy

Chorizo z łososia na soczewicy
Chorizo z łososia na soczewicyAKPA

Łososiowe chorizo z soczewicą według Martina Gimeneza Castro

  • 1 kilogram filetów z łososia 
  • 1 łyżka czosnku granulowanego 
  • 2 łyżki wędzonej papryki 
  • 1 łyżka suszonego oregano 
  • sól i pieprz 
  • flaki do kiełbasy 
  • 2 białe cebule 
  • 3 ząbki czosnku 
  • 2 cebulki dymki 
  • 2 marchewki 
  • 500 gramów zielonej soczewicy 
  • 1 świeżego pęczek rozmarynu 
  • olej do smażenia 
  • 200 gramów rukwi wodnej 
Chorizzo z łososia i inne cuda od Martina Gimeneza Castrohalo tu polsat
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?