Z feerycznych ulic Veracruz na karnawałowe stoły Europy. Meksykańskie taquitos w wersji Jurka Sobieniaka

Kamil Olek

Kamil Olek

Agnieszka Hyży, Maciej Rock i Jurek Sobieniak
Agnieszka Hyży, Maciej Rock i Jurek Sobieniak Michał BaranowskiAKPA

Taquitos z kurczakiem i serem według Jurka Sobieniaka

  • 6-8 placków pszennej tortilli 
  • 4 jajka 
  • 400 gramów tartej mozzarelli 
  • 2 piersi z kurczaka 
  • 200 gramów chorizo 
  • 1 pęczek kolendry 
  • 200 gramów kwaśnej śmietany 
  • 100 gramów majonezu 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 500 mililitrów oleju rzepakowego 
  • 2 limonki 
  • mielona kolendra 
  • sól, pieprz