Pyszne, aż palce lizać. Łososiowe spring rollsy na dwa sposoby od Martina Gimeneza Castro

Karolina Szydłak

Karolina Szydłak

Maciej Kurzajewski, Martin Gimenez Castro i Katarzyna Cichopek
Maciej Kurzajewski, Martin Gimenez Castro i Katarzyna CichopekPaweł WrzecionAKPA

Czym są spring rollsy? Dawniej jadano je tylko na wiosnę

Składniki potrzebne do przygotowania spring rollsów według przepisu Martina Gimeneza Castro

  • 800 g fileta z łososia
  • 8 sztuk papieru ryżowego
  • 2 marchewki
  • 2 kalarepy
  • 2 świeże ogórki 
  • 200 ml jasnego sosu sojowego
  • 2 łyżki białego sezamu biały
  • 2 łyżki czarnego sezamu 
  • 1 kawałek imbiru
  • 1 pęd kolendry
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 1 limonka
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?