Pomysłowa przekąska na imprezę. Skuś się markizy z chorizo i kaszanki według przepisu Jurka Sobieniaka

Karolina Szydłak

Karolina Szydłak

Chorizo
Chorizo123RF/PICSEL

Skuś się na markizy z kaszanki i chorizo według przepisu Jurka Sobieniaka

  • 20 grubszych plastrów chorizo (3 mm)
  • 400 g kaszanki
  • 1 strączek chilli
  • 10 krewetek 16/20 (obranych)
  • 200 g zielonych oliwek marynowanych
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 4 żółtka
  • 1 cytryna
  • 200 g bułki tartej panko
  • 1 worek cukierniczy
  • wykałaczki dekoracyjne bambusowe
  • olej rzepakowy do smażenia (400 ml)
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?