Od chłopskiego nieszczęścia do obiadowej królowej. Krótka historia mizerii (z nieoczywistymi recepturami w tle)

Kamil Olek

Kamil Olek

Mizeria
Mizeria123RF/PICSEL

Nie taka nędzna, jak ją nazwali. Dzieje mizerii w pigułce

Mizeriowa awangarda, czyli o recepturach innych niż wszystkie

  • 2 ogórki gruntowe (opcjonalnie 1 długi ogórek szklarniowy)
  • 150 gramów labnehu
  • 1/2 limonki
  • 1/2 ząbka czosnku
  • 1 łyżeczka oliwy
  • pestki z 1/2 granatu
  • świeża mięta
  • sól, pieprz
  • 2 ogórki gruntowe (opcjonalnie 1 długi ogórek szklarniowy)
  • 100 mililitrów gęstego kefiru
  • 1 płaska łyżeczka chrzanu
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego (opcjonalnie soku z cytryny)
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • sól, pieprz
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?